Aluevaalin tulos Aurassa

AJANKOHTAISTA

Auran äänikuninkuus demareille!

Kiitokset kaikille demareita äänestäneille!

Auran kunnassa eniten henkilökohtaisia ääniä keräsi Jukka Leino (233 ääntä) ja auralaisia ääniä näistä oli 154. Äänestystulos oli yllätys ehdokkaalle itselleen ja tulos vetää nöyräksi äänestäjien edessä.

Äänestyksessä kannatusta keräsivät Aurassa eniten tasavahvasti kokoomus ja keskusta. Seuraavana demarit ja perussuomalaiset.

Aurassa annetut äänet 9:lle suurimmalle puolueelle tai listalle ja vertailu kuntavaaleihin 2021, sekä eduskuntavaaleihin 2019.

Aurassa äänestys-% oli 48,8 ja olisi tarvittu vielä n. 40 äänestäjää nostamaan osallistuminen yli 50%. Auralaiset äänestäjät saivatkin vaaleissa laajan joukon kannattamiaan ehdokkaita läpi, kun kaikkiaan 52 valittua aluevaltuutettua sai kannatusta Aurasta. Eli ainakin 449 auralaista voi olla tyytyväisiä ehdokkaansa valintaan aluevaltuustoon.

Vaalien mainonta ei alkanut Aurassa ihan putkeen, sillä yksittäiset ehdokkaat rohmusivat kunnan ilmoitustauluja, vaikka päätöksissä selkeästi luki, että 1 reikä per puolue / kannatusyhdistys. Tässä on todella selkeytettävää muille puolueille! Myös vaalimainoksemme kokivat vandalismia.


Työ uuden hyvinvointialueen puolesta jatkuu edustajien valinnoilla valmistelutoimikuntiin, joista päätetään pikapuoliin. Toivomme totisesti, että puolueet kykenevät demokratian hengessä jakamaan joitain paikkoja myös niiden kuntien ehdokkaille, jotka eivät saaneet omia edustajiaan hyvinvointialueen valtuustoon. Aura kuului vaaleissa tähän ryhmään.


Seuraava mahdollisuus äänestäjien tapaamiseen koittaa jo maaliskuussa Auran markkinoilla 12.3, jossa tavattavissa on koko valtuustoryhmämme ja muita toimijoita.

Aurinkoista kevään jatkoa!